ETHNO CLASICS

15 de març a les 11:30h a l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló

VASKO VASSILEV & ORQUESTRA NOSOLOCLASICA

Un passeig per distints clàssics de la música per a violí i orquestra versionades, en aquesta ocasió, per a instruments ètnics interpretats pel prestigiós violinista Vasko Vassilev i dirigits per Miguel A. Navarro. Un concert sonoritzat, diferent, participatiu i amb sorpreses, que vol apropar la música clàssica al públic més jove i que delectarà a totes i tots els assistents. 

Podrem dansar amb la força de la música russa com la Dansa del Sable, Lezginka o la Dansa amb cròtals de A. Khachatourian i també sentir la bellesa i suavitat d’ Aisah’s Dance del mateix compositor. 

Escoltarem a Vasko Vassilev en alguns dels fragments més difícils per a violí como ho és el 3r moviment del concert per a violí de P.I. Txaikowsky o el 1r moviment del concert de J. Sibelius en versions reduïdes i adaptades per al públic més juvenil. Sentirem el duende d’una versió flamenca de la Danse Macabre de C. Sant-Saëns o Entre Dos Aguas de Paco de Lucía. 

Farem una incursió en el barroc on tindrem l’oportunitat de gaudir la joia de l’Entrada de la Reina de Sabah de G. F. Händel amb una versió per a orquestra, trompeta i violí; i la calma del 2n moviment del concert per a oboè de B. Marcello, interpretats pel fabulós trompetista Vicente Campos junt a Vassilev.

I, per últim, finalitzarem el concert ballant junts amb cançons de Coldplay arranjades per a orquestra simfònica. Tot això sonoritzat con en les millors sales de cine per a que el llenguatge acústic determine l’escolta d’aquest concert diferent i dedicat al públic més jove.

VASKO VASSILEV

Naix a Sofia l’any 1970. Va estudiar al Conservatori de Moscou i també a Londres. Ha obtingut els principals premis dels concursos internacionals N. Pagannini de Gènova, Carl Flesch de Londres i Jacques Thibauld de París.

Amb 21 anys d’edat, Vasko Vassilev va començar a realitzar gires de concerts per tota Europa i Àsia, participant en festivals internacionals com Schleswig-Hosltein Festival, Bang and Olufsen Music Festival, Kenwood Festival, etc. Col·labora freqüentment amb les orquestres de Halle i Bournemouth i és un dels violinistes més sol·licitat com a concertino convidat d’orquestres de la categoria com London Philarmonic, London Symphonic, Opera de Lyon, etc.

Des de 1991 Vasko Vassilev és concertino principal de l’orquestra Royal Opera House de Convent Garden de Londres, fet que el va convertir en el concertino més jove de tota la història d’aquesta orquestra. En 1998, Vasko Vassilev va actuar com a solista en la gira per Europa de l’orquestra de la Royal Opera House, interpretant el concert per a violí de Txaikovski, obtenint crítiques extraordinàries. En aquesta gira, cal destacar l’excel·lent concert en l’Auditori Nacional de Madrid. Com a solista i músic de cambra ha enregistrar discs per a les firmes Trittico Clasics, Harmonia Munid i Erato.

La seua discografia inclou, entre d’altres obres, les Sonates per a violí i piano de Brahms i l’estrena discogràfica del concert per a violí de John Adams. Vasko Vassilev es fundador i concertino de l’orquestra Laureate, formada totalment per músics premiats en els més prestigiosos concursos internacionals i amb la que ha aconseguit el disc de platí per l’enregistrament d’Original Four Seasons junt a Vanesaa Mae. Ha sigut director de l’orquestra Nacional de la Radio Bulgària i productor creatiu de la Royal Opera House. Vasko Vassilev toca un violí Amati de l’any 1705.

MIGUEL ÁNGEL NAVARRO

Músic titular de les orquestres d’Orquestra Ciutat de Barcelona i Nacional de Catalunya i Orquestra Simfònica del Principat d’Astúries, ha estat convidat com a primera trompeta a les orquestres Camerata de Florència, Virtuosos de Moscou, Orquestra de Hilbroun (Alemanya), Jeunesses Musicals World Orchestra , Orquestra de Cambra de la Comunitat Europea, i també en orquestres com les de Cadaqués o Orquestra de RTVE.

Primer Premi al Concurs Nacional de Joventuts Musicals per a vent metall, ha impartit cursos de Música de Cambra en importants institucions com la Royal School of Music de Londres, Universitat de Szcezin (Polònia), Universitat de Corfú (Grècia), Conservatori Aristòtil de Thessalonika , Universitat de Macedònia. Ha estat professor de Repertori Orquestral al postgrau d’Anàlisi i Repertori Orquestral de la Universitat d’Oviedo. i també professor del Màster en Pedagogia i Investigació a la Universitat Jaume I de Castelló.

Ha participat a l’enregistrament de més de 30 àlbums amb artistes com Luciano Pavarotti, Alfredo Kraus, Plácido Domingo, Ainoa Arteta, Witold Lutovslawsky, Frübeck de Burgos, Charles Duttoit, Marta Argerich, Sumi Jo o Jessy Norman, també en diverses produccions musicals cinematogràfica i teatrals amb directors com Jose Luis Garci, Emilio Sagi o Llorens Barber.

La seua versatilitat com a músic i director li permet introduir-se i produir, sense abandonar mai la música clàssica, diferents projectes relacionats amb el Jazz, Rock, Pop Simfònic, Opera Rock, Cinema, Rap o Heavy Metal havent així col·laborat amb artistes de la talla de Nacho, Jose Luis Garci, Llorens Barber, Keito Saito, Dóna Endorphine, Pam Nicholson, Vasko Vassilev, Warcry, David Pastor, Mailers, etc.

Ha dirigit diferents orquestres com Orquestra Filharmonia d’Oviedo, Orquestra Filharmònica de Thesalonika (Grècia), Orquestra ADDA Simfònica, Orquestra Simfònica de Yucatán (Mèxic), Orquestra Nacional de la Radiotelevisió de Grècia, The Baltic Neopolis Orchestra (Polònia), Kalisz Polònia) o The London Covent Garden Soloist (Regne Unit), amb els quals ha realitzat diversos enregistraments i concerts a Espanya, Bulgària, Alemanya, Singapur, Regne Unit, Vietnam, Mèxic, Argentina, Canadà, Grècia, Polònia, Filipines, Malàisia i Tailàndia.

Miguel Ángel Navarro és doctor Cum Laude en Història i Ciències de la Música per la Universitat d’Oviedo i membre del Consell de Direcció de l’Institut Superior d’Ensenyaments Artístics de la Comunitat Valenciana. Actualment és catedràtic al Conservatori Superior de Castelló.

ORQUESTRA NOSOLOCLÁSICA

L’orquestra Nosoloclasica és una orquestra nascuda al si del Conservatori Superior de Música “Salvador seguí” de Castelló sota la direcció de Miguel A. Navarro. Formada per estudiants de CSMC a l’assignatura d’Orquestra d’Enregistrament Nosoloclàssic es dedica, col·laborant amb prestigiosos artistes, al desenvolupament i enregistrament de projectes de diferents estils aliens a la música clàssica com el jazz, pop, heavy, cinema, opera rock, folk, etc, amb l’objectiu de complementar i ampliar la formació en estils dels estudiants del CSMC, així com facilitar-los l’accés a la vida laboral. 

Formada el 2016 ha participat en diferents projectes i grans festivals com en el Llegendes del Rock, Jazz Symphonic Sketches, Cinema Concerts o Warcry Symphonic juntament amb grans grups i col·laborant habitualment amb artistes com Warcry, Duccio Bertini, George Lazaridis, Keito Saito, David Pastor, Pamela Tan Nicholson o Vasko Vassilev.

CINEMA CONCERTOS

WARCRY SYMPHONIC

PROYECTO PEDAGÓGICO ROCK

SPANISH FANTASY

COL·LABORADORS | COLABORADORES | PARTNERS