SPANISH FANTASY

13 de febrer a les 11:30h a l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló

13 de febrer a les 19:00h a l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló

VASKO VASSILEV

&
MIGUEL ÁNGEL NAVARRO

ORQUESTRA NOSOLOCLASICA

SINOPSI

 

Un any més l’orquestra NOSOLOCLASICA
ens ofereix un concert diferent, participatiu i inesperat

L’activitat prevista ens presenta un viatge musical pel folklore, la dansa i la música espanyola, mitjançant la figura del gran violinsita Vasko Vassilev i l’orquestra NOSOLOCLASICA del CSMC dirigida per Miguel A. Navarro.

 Combinant la música de Manuel de Falla i de G. Bizet amb la dansa i amb una sonorització i il·luminació actual, es proporcionarà una impactant experiència sensorial. La finalitat de l’activitat és que l’alumnat s’acoste a la música clàssica d’una manera lúdica i s’interesse per les grans composicions de la història, participant de manera activa, en un concert diferent i amb moltes sorpreses.

Un concert ple de sorpreses que no deixarà ningú indiferent.

PROGRAMA DE CONCERT

 

 

Violí: Vasko Vassilev

Trompeta: Vicent Campos

Director: Miguel A. Navarro

Orquestra Nosoloclasica del CSMC

amb la col·laboració de:

Arts and Music Academy of Plovdiv Choir (Bulgaria)

*Aquesta participació es realitza amb el suport del Departament de Cultura – Programa de Mobilitat del Municipi de Plovdiv

Cantaora: Lidia Rodríguez
Ballarines: 
Inés Bouzaza
Helena Español
Marta Ferré
Olivia Marcos


Coreografies:
Danza del Fuego, Paco Salmerón
Danza del Fuego Fatuo, Jesús Pérez
Danza del Terror, Aloma de Balma

VASKO VASSILEV

Naix a Sofia el 1970. Va estudiar al Conservatori de Moscou i també a Londres. Ha obtingut els principals premis dels concursos internacionals “N. Paganini” (Gènova), “Carl Flesch” (Londres) i “Jacques Thibaud” (Paris).

Amb 21 anys, Vasko Vassilev comença a fer gires de concerts per Europa i Àsia, participant en festivals internacionals com Schleswig Holstein Festival, Bang and Olufsen Music Festival, Kenwood Festival, etc. Col·labora freqüentment amb les orquestres de Hallé i Bournemouth i és un dels violinistes més sol·licitat com a concert convidat d’orquestres de la categoria de London Philharmonic, London Symphony, Opera de Lió, etc.

Des de 1991 Vasko Vassilev és concertino principal de l’Orquestra de la Royal Opera House de Londres Covent Garden, fet que el va convertir en el concertino més jove de tota la història d’aquesta orquestra. El 1998 Vasko Vassilev va actuar com a solista a la gira per Europa de l’Orquestra de la Royal Opera House, interpretant el concert per a violí de Txaikovski, obtenint extraordinàries crítiques. En aquesta gira, cal destacar el seu excel·lent concert a l’Auditori Nacional de Madrid. Com a solista i músic de cambra ha enregistrat discos per als segells Trittico Clasics, Harmonia Mundi i Erato.

La seva discografia inclou, entre altres obres, Les Sonates per a violí i piano de Brahms i l’estrena discogràfica del concert per a violí de John Adams. Vasko Vassilev és fundador i concertino de l’Orquestra de corda “Laureate”, formada enterament per músics premiats als més prestigiosos concursos internacionals i amb la qual ha aconseguit el disc de platí per l’enregistrament “Original Four Seasons” amb Vanesa Mae. Ha estat director de l’Orquestra Nacional de la Ràdio de Bulgària i Productor Creatiu del Royal Opera House. Vasko Vassilev toca a un violí Amati de l’any 1705.

MIGUEL ÁNGEL NAVARRO

Músic titular de les orquestres d’Orquestra Ciutat de Barcelona i Nacional de Catalunya i Orquestra Simfònica del Principat d’Astúries, ha estat convidat com a primera trompeta a les orquestres Camerata de Florència, Virtuosos de Moscou, Orquestra d’Hilbroun (Alemanya), Jeunesses Musicals World Orchestra , Orquestra de Cambra de la Comunitat Europea, i també en orquestres com les de Cadaqués o Orquestra de RTVE.

Primer Premi al Concurs Nacional de Joventuts Musicals per a vent metall, ha impartit cursos de Música de Cambra en importants institucions com la Royal School of Music de Londres, Universitat de Szcezin (Polònia), Universitat de Corfú (Grècia), Conservatori Aristòtil de Thessalonika , Universitat de Macedònia. Ha estat professor de Repertori Orquestral al postgrau d’Anàlisi i Repertori Orquestral de la Universitat d’Oviedo. i també professor del Màster en Pedagogia i Investigació a la Universitat Jaume I de Castelló.

Ha participat en l’enregistrament de més de 30 àlbums amb artistes com Luciano Pavarotti, Alfredo Kraus, Plácido Domingo, Ainoa Arteta, Witold Lutovslawsky, Frübeck de Burgos, Charles Duttoit, Marta Argerich, Sumi Jo o Jessy Norman, també en diverses produccions musicals cinematogràfica i teatrals amb directors com Jose Luis Garci, Emilio Sagi o Llorens Barber.

La seva versatilitat com a músic i director li permet introduir-se i produir, sense abandonar mai la música clàssica, diferents projectes relacionats amb el Jazz, Rock, Pop Simfònic, Opera Rock, Cinema, Rap o Heavy Metal havent així col·laborat amb artistes de la talla de ( Nach, Jose Luis Garci, Llorens Barber, Keito Saito, Dóna Endorphine, Pam Nicholson, Vasko Vassilev, Warcry, David Pastor, Mailers, etc.

Ha dirigit diferents orquestres com Orquestra Filharmonia d’Oviedo, Orquestra Filharmònica de Thesalonika (Grècia), Orquestra ADDA Simfònica, Orquestra Simfònica de Yucatán (Mèxic), Orquestra Nacional de la Radiotelevisió de Grècia, The Baltic Neopolis Orchestra (Polònia), Kalisz Polònia) o The London Covent Garden Soloist (Regne Unit), amb els quals ha realitzat diversos enregistraments i concerts a Espanya, Bulgària, Alemanya, Singapur, Regne Unit, Vietnam, Mèxic, Argentina, Canadà, Grècia, Polònia, Filipines, Malàisia i Tailàndia.

Miguel Ángel Navarro és doctor cum laude en Història i Ciències de la Música per la Universitat d’Oviedo i membre del Consell de Direcció de l’Institut Superior d’Ensenyaments Artístics de la Comunitat Valenciana. Actualment és catedràtic al Conservatori Superior de Castelló.

ORQUESTRA NOSOLOCLÁSICA

L’orquestra Nosoloclasica és una orquestra nascuda al si del Conservatori Superior de Música “Salvador seguí” de Castelló sota la direcció de Miguel A. Navarro. Formada per estudiants de CSMC a l’assignatura d’Orquestra d’Enregistrament Nosoloclàssic es dedica, col·laborant amb prestigiosos artistes, al desenvolupament i enregistrament de projectes de diferents estils aliens a la música clàssica com el jazz, pop, heavy, cinema, opera rock, folk, etc, amb l’objectiu de complementar i ampliar la formació en estils dels estudiants del CSMC, així com facilitar-los l’accés a la vida laboral. 

Formada el 2016 ha participat en diferents projectes i grans festivals com en el Llegendes del Rock, Jazz Symphonic Sketches, Cinema Concerts o Warcry Symphonic juntament amb grans grups i col·laborant habitualment amb artistes com Warcry, Duccio Bertini, George Lazaridis, Keito Saito, David Pastor, Pamela Tan Nicholson o Vasko Vassilev.

CINEMA CONCERTOS

WARCRY SYMPHONIC

PROYECTO PEDAGÓGICO ROCK

SPANISH FANTASY

COL·LABORADORS | COLABORADORES | PARTNERS

Arts and Music Academy of Plovdiv Choir

*Aquesta participació es realitza amb el suport del Departament de Cultura – Programa de Mobilitat del Municipi de Plovdiv (Bulgaria)