FINALISTES Re_cre@ 2024

 PROGRAMA DE CONCERT

Keep Sweet per a Clarinet, Oboè, veu i percussió

Rudofficiel (Variacions de Antonio Soler sonata en Do menor) per a Cembalo i Sampler Sampler

FCW (Variation on Aphergis Reciation 14) per a 4 veus

FMTT (Fisch machine the truth) per a piano,  clarinet-aigua, micropercussió, oboè extés 

Katrof Ensemble

Katrof ensemble és un grup de música contemporània format per cinc membres (oboè, clarinet, clavicèmbal, contrabaix, percussió), fundat a juny de 2020 a Lübeck. Al llarg dels últims tres anys, l’ensemble ha explorat diferents estils musicals (interpretació, música experimental improvisada, música barroca i música contemporània escrita), totes les facetes de la seua creativitat que els permeten crear paisatges sonors interessants i transgressors. En 2020, van realitzar la seua primera interpretació del “Les citations” de Henri Dutilleux com a part dels seus estudis a la Musickhochschule de Lübeck. Després de l’èxit de la interpretació, van decidir formar l’ensemble. En 2021, van interpretar “Freundschaft” a Plön i “Miniaturen” a Eutin, dos programes temàtics que combinen música barroca i contemporània de manera poètica i personal. Més tard, van interpretar “Les citations” en directe per a la ràdio NDR, emesa a tot Alemanya. En 2022, van crear el seu primer espectacle, “Viertel”, que retrata les estranyes interaccions de quatre ciutadans, cadascun dels quals qüestiona a la seua manera el funcionament de la vida urbana. La primera de l’espectacle es va representar a Lübeck i va ser un èxit. En 2023, van crear el seu segon espectacle, “The Jar”: una dictadura submarina on el dictador vol convertir la gent en peixos. “The Jar” és un espai creatiu pels membres de l’ensemble, amb cada nova interpretació abordant un repertori diferent. L’espectacle es va representar per primera vegada, guanyant un premi al concurs Neue concept Possehl al gener de 2023. Després es va representar a Frankfurt al mes d’octubre com a part del festival FGNM. Alhora, Katrof va continuar oferint concerts tradicionals de música de cambra.

Rebeka Drahos & Daniel Janca

Rebecka Drahos, destacada flautista, s’ha distingit com a solista, música de cambra i membre de l’Orquestra Simfònica de Ràdio Hongaresa. Col·laboradora freqüent de l’Orquestra de Cambra Franz Liszt, ha compartit escenari amb músics de renom com Emmanuel Pahud i Krzysztof Penderecki. Especialitzada en gèneres barrocs i contemporanis, col·labora amb el versàtil percussionista Dániel Janca, qui destaca en adaptacions úniques de música barroca, percussió corporal coreografiada i música electroacústica improvisada.

Amb estrenes notables i una activitat musical diversificada, el dúo Rebecka Drahos & Dániel Janca aporta una fusió única de disciplines musicals que transcendeix l’esperat, oferint una experiència sonora innovadora

PROGRAMA DE CONCERT

Cangelosi – Caprice

Lang – Lend/lease

Hatzis – Arctic Dreams I

G. Koshinski – Get it!

 PROGRAMA DE CONCERT

J.M.Sánchez-Verdú – Dhamar

C.Camarero – Trayecto Líquido

Triguero – Bañarse en chapapote

F. Festa – Clownerie

Duo Nacktê

El duo Naktê és una formació integrada per Víctor Orts Langa i Julen Murga Olabegoya, dos músics apassionats amb un objectiu comú: renovar el llenguatge tradicional de la música de cambra i contribuir al desenvolupament de la música contemporània. Aquest grup es va originar a Saragossa, amb seu al Conservatori Superior de Música de l’Aragó (CSMA), sota la direcció de Manuel Fernández, Ferdinando Trematore i Andrés Gomis, buscant activament la barreja i la connexió a través d’una combinació única i atractiva d’instruments: saxofon i acordió.

En la seva breu trajectòria, han rebut classes magistrals de destacats músics de cambra com el saxofonista Marcus Weiss i el clarinetista Jakub Drygas. A més, mantenen relacions amb compositors com J. María Sánchez-Verdú i César Camerero, col·laborant amb el departament de composició del CSMAragón i estrenant diverses obres, tant de manera individual com conjunta. Destaca entre aquestes l’obra “Bañarse en chapapote” del compositor Luis Trigueros, sota la direcció de Nacho de Paz. A més, han participat en concursos i oferit concerts en diverses localitats d’Aragó, així com recitals en sales de concerts com la Fundació CAI de Saragossa.

 PROGRAMA DE CONCERT

Presto – Furrer

Intermezzi – Mochizuki

Apple d’air – B. Montovani

Duo Incises

Fundat en 2021 pels joves membres d’un programa especialitzat en música contemporània i interpretació, el duo Incises està format per dos músics talents: Milica Zakić (piano) i Gregory Chalier (flautes). Evolucionant des de la primavera de 2021 sota la supervisió de l’ensemble mundialment conegut de música contemporània: Klangforum Wien, les seues joves carreres els han portat a actuar a Suïssa, Alemanya, Àustria, Itàlia, Sèrbia i Bulgària, entre altres països.

Mentre el duo ha actuat principalment a Àustria, són molt actius en les seues carreres en solitari. La àmplia gamma de repertori i la qualitat de la seua interpretació han portat a aquests dos músics a participar en importants esdeveniments de l’escenari artístic i musical europeu, com el Festival Wien Modern, el Festival de Lucerna, el Heidelberg Springs o el Festival Impuls, i han tingut l’oportunitat de treballar, estudiar i tocar amb artistes com Dimitrios Polisoidis, Joonas Ahonen, Vera Fischer, Franck Bedrossian, Peter Ablinger, Alberto Posadas, Enno Poppe o Beat Furrer

Duo Ziriab

Des de 2019, el Duo Ziriab, format per Lisa Meignin a la flauta i Gaspard Schlich a la guitarra, destaca per la seua identitat musical atípica i híbrida. Amb una atracció tant pel repertori contemporani com pel tradicional, els dos músics exploren el lligam entre ambdós, creant constantment nous programes en què aquests dos repertoris es troben. Han actuat recentment als teatres Odéon i Malakoff a la regió de París, i en 2022 reben suport del DRAC Grand Est pel seu projecte ‘Musiques and Improvisation’. Amb un interès en promoure i apreciar la música que estimen, han iniciat les seues carreres acostant-se directament a audiències considerades “remotes”. Organitzen trobades durant tres estius en diferents regions, fent servir la bicicleta per raons ecològiques, i han enregistrat el seu primer àlbum amb aquesta ocasió. El seu compromís amb la música clàssica es reflecteix en la seua participació com a finalistes en dos prestigiosos concursos internacionals a Espanya. Col·laboren amb l’Ensemble Accroche Note (Estrasburg) i estan actualment estudiant amb Armand Angster a la Haute Ecole des Arts du Rhin i amb Jens McManama (Ensemble Intercomporain) al Conservatoire National Supérieur de Paris. Amb un vincle especial amb Espanya, on van viure a Sevilla i Barcelona durant dos anys, col·laboren amb el compositor català Feliu Gasull i coneixen Agustí Fernández. En 2023, han estat seleccionats per participar en diversos festivals a França i Alemanya.

PROGRAMA DE CONCERT

E tu, in Triste Ombra – Massimo Lauricella (2004) 

La Rosa Engalanada, José Luis Turina (1992)

Por el Iridiscencia del Fuego, Raphael Zeitoun (2024-premiere)

El Guije, duende de los Rios de Cuba, Leo Brouwer (2009)

COL·LABORADORS | COLABORADORES | PARTNERS