Banda Municipal de Castelló

11 de febrer a les 11:30h a l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló

PROGRAMA DE CONCERT 

 

“Salón México” de Aaron Copland

“Sinfonía nº2” de John Barnes Chance

“Mondriana” de César Cano

“L’Arlequí” Rafael Beltrán Moner

José Vicente Ramón Segarra: Director

NOTES AL PROGRAMA

És amb gran plaer que us donem la benvinguda al FestMus 2024, una celebració de la diversitat musical que destaca la riquesa i varietat de les obres mestres contemporànies. Amb aquest concert els convidem a embarcar-se en un viatge sonor emocionant amb un repertori que abasta diferents estils i èpoques. A continuació, us presentem les peces que ompliran aquesta inoblidable vetllada musical:

“Salón México” de Aaron Copland

Composada el 1936, “Salón México” d’Aaron Copland és una obra vibrant i  rica que captura l’essència musical del México del segle XX. Les melodies seductores i els ritmes hipnotitzants conviden l’audiència a immersir-se en l’atmosfera efervescent d’una sala de ball mexicana. Copland, amb la seva mestria, incorpora elements folklòrics i tradicionals per oferir una experiència musical autèntica i vibrant.

“Sinfonía nº2” de John Barnes Chance

La “Sinfonía nº2” de John Barnes Chance, escrita l’any 1966, és una obra monumental que et captiva des del primer moment. La seva estructura majestuosa i el seu ús innovador  fan que siga una peça única. L’autor, amb habilitat, teixeix una intricada tela musical que conduirà l’audiència a través d’un viatge de emocions i paisatges sonors.

“Mondriana” de César Cano

La modernitat s’apodera de l’escenari amb “Mondriana” de César Cano. Aquesta obra, creada en el nostre temps, captura l’essència abstracta de l’art visual de Piet Mondrian i la tradueix en un llenguatge musical provocatiu i sorprenent. Les textures sonores, les harmonies atrevides i l’ús imaginatiu dels instruments fan que “Mondriana” sigui una experiència fascinant per a tots els oients.

“L’Arlequí” de Rafael Beltrán Moner

Tanquem el concert amb la fascinant “L’Arlequí” de Rafael Beltrán Moner. Aquesta obra, inspirada en el personatge còmic de l’arlequí, ens convida a endinsar-nos en un món de colors, textures i emocions. Les melodies juganeres i els ritmes enèrgics convergeixen per crear una peça encantadora que posa de manifest la destresa compositiva de Moner i la seva capacitat per transportar-nos a altres dimensions.

Aquest concert promet ser una experiència única, amalgamant tradició i innovació per crear un mosaic musical que perdurarà en la memòria dels nostres oients. Gràcies per unir-vos a nosaltres en aquesta celebració de la música contemporània al FestMus 2024.

RAFAEL BELTRAN MONER

Va naixer a Vila-real l’any 1936. És un compositor i pianista valencià. Va començar els seus estudis musicals amb el seu pare, el mestre Vicente Beltrán Cortés, i més tard va estudiar amb els professors José María Cervera, José Iturbi i Enric Granados.

Com a compositor, Beltrán Moner ha escrit una obra prolífica que inclou obres per a orquestra, cor, piano, cambra i música electrònica. La seva música es caracteritza per la seva varietat estilística, que va des del neoclassicisme fins a l’avantguarda.

Com a pianista, Beltrán Moner ha actuat en nombrosos concerts i festivals de tot el món. Ha enregistrat un gran nombre d’obres de música valenciana, així com obres de compositors contemporanis.

CESAR CANO FORRAT

Compositor valencià. Va estudiar composició, piano i direcció d’orquestra al Conservatori de València, on va obtenir les màximes qualificacions. També té el Diploma de Estudios Avanzados per la Universitat Politècnica de València.

La seva obra, que es caracteritza per la seva varietat estilística i la seva sensibilitat poètica, ha estat interpretada per prestigioses orquestres i ensembles de tot el món. Ha rebut nombrosos premis i distincions, entre els quals destaquen el Premi Valencia de Composición de Música de Cámara (1984 i 1986), el Premi Nacional de Música de la Generalitat Valenciana (1994) i el Premi Nacional de Música del Ministerio de Cultura (2004).

César Cano és un dels compositors valencians més representatius de la seva generació. La seva obra es troba inclosa en els repertoris de les principals sales de concerts i festivals del món. Actualment és professor Catedràtic de Composició al Conservatori Superior de Castelló.

COL·LABORADORS | COLABORADORES | PARTNERS