KUARIST QUARTET

14 de febrer a les 13:00h a l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló

PREMI IV EDICIÓ DEL CONCURS RE_CRE@

PROGRAMA DE CONCERT

Kami (2022)  – Yolanda Campos 

Saxophone Quartet (2023) – Josep Sanz (Estrena Mundial)

Yokai (2022)  – David Cantalejo 

KUARIST QUARTET

KUARIST, terme creat a partir d’una conjunció de paraules en esperanto, significa ‘entre quatre’. Així com l’objectiu d’aquest llenguatge és la integració i la comunicació global, el projecte al qual han donat forma aquests joves artistes enllaça obres de recent creació amb repertori clàssic tradicional, sempre des de la perspectiva d’un conjunt de saxòfons.

Comença la seua trajectòria inaugurant el Festival de Música Contemporània ‘NAK 2020’ amb l’espectacle ‘Connexió’, tendint ponts entre música de tradició i avantguarda, i es classifica per a la fase final del concurs internacional de música de cambra ‘La Folia Nuova’. En 2021 col·labora amb la narradora i actriu Belén Otxotorena en la preparació d’un concert didàctic infantil titulat ‘Kua – Kua…Kuarist!’, un espectacle basat en la mitologia grega que acosta els més menuts a la música de l’ensemble de saxòfons.

En la temporada 2022/2023 elabora dues propostes escèniques: el concert ‘Sons Estivals’ que relaciona obres de música clàssica amb diferents moments i emocions associades a l’estiu, i el projecte ‘Del Mite al Logos’, juntament amb el CMC Garaikideak de Pamplona, on ha estrenat tres peces musicals basades en la mitologia japonesa, compostes i encarregades per a la formació. En 2023 obté el 1r premi en el Concurs Internacional de Música de Nova Creació Re_Cre@.

En la temporada 2023/2024 presenta el concert ‘Música i Poder’, un espectacle en col·laboració amb la UNED que analitza la relació històrica entre la producció musical i els mecanismes que van legitimar les grans monarquies europees. De la mateixa manera, participen com a grup convidat en el Congrés Internacional de Saxòfon que es va celebrar a les Palmas de Gran Canària.

Els músics que integren aquest quartet han rebut formació clàssica i contemporània en prestigiosos conservatoris com el PESMD Bordeaux Nouvelle-Aquitaine, el Conservatori Superior de Música de Castella i Lleó, el Conservatori Superior de Música de Navarra, Conservatori Superior de Música de les Illes Balears i el Conservatori Superior del Principat d’Astúries.

Leire Unzué – Saxòfon Soprano

Carmen Ferrando – Saxòfon Alt

Josu Marauri – Saxòfon Tenor

Sergio Eslava – Saxòfon Baríton

COL·LABORADORS | COLABORADORES | PARTNERS