PREMI

Un concert al Festmus 2025 i al Festival Ensems 2025
Fins a 3.000 euros per concert
Encàrrec finançat per l’IVC (Institut Valencià de Cultura)

DATA d’INSCRIPCIÓ FINS 4 DE DESEMBRE 2023

Presentació El Conservatori Superior de Música “Salvador Seguí” de Castelló presenta la 5ª edició del FESTMUS, festival de música especialitzat en promoure i difondre música de nova creació amb tecnologies. En la seua estrena com a festival aquest 2024, celebrarà el V Concurs Internacional d’Interpretació de Música de Nova Creació: Re_Cre@, junt al festival ENSEMS i amb el suport de l’Institut Superior d’Ensenyances Artístiques de la Comunitat Valenciana (ISEACV), Institut Valencià de Cultura (IVC), Ajuntament de Castelló de la Plana, Auditori i Palau de Congressos de Castelló, Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital.

Re_Cre@ es presenta com una competició on joves artistes demostraran les seues destreses en la interpretació d’obres musicals actuals en tots els seus mitjans, ja que tenen cabuda tant la música acústica com la fusió d’arts escèniques o arts mixtes, la música electrònica i música electró-acústica, la multimèdia i l’art sonor.

Aquest esdeveniment continua amb el propòsit d’oferir una oportunitat als i les joves intèrprets de promocionar les seues carreres artístiques i, concretament, com  a intèrprets de música de nova creació. Esperem açò servisca també com a referent, així com d’inspiració per a molts altres futurs músics i músiques, i que puguen i es senten animats a explorar el món creatiu musical on viuen. Que disposen d’un espai on el mèrit a eixe aprenentatge, la creativitat, l’esforç i molts altres valors es vegen recompensats i premiats, així com també que siguen avalats per referents en la matèria i per les nostres institucions.

De la mateixa manera, la continuïtat d’aquest concurs aportarà el seu suport a la composició i producció musical més recent, ja que el grup que resulte guanyador en cada una de les edicions, interpretarà una estrena absoluta d’una obra per encàrrec a alguna compositora o compositor de la Comunitat Valenciana.

El concurs, regulat per unes bases que pretenen cuidar als i les intèrprets, i pensades per a obres d’actualitat, obren l’escenari a distintes formacions i distints formats, tant grups de cambra com ensembles, dirigits o no. I amb l’objectiu d’emprendre un camí: que les músiques del nostre temps arriben al públic i que els i les joves  intèrprets formen part d’aquest espai nou i actual i puguen expressar-se amb els seus propis llenguatges.

Música en present i amb molt de futur.

 

L’organització del concurs

JURAT

Vasko Vassilev

Solista internacional
Concertino de la Royal Opera House

Annesley Black

Annesley Black

Compositora

Gisela Morales

Inspectora d’educació, Catedràtica de Filología Anglesa, Doctora en Ciències de l’Educació y Professora de Cant

 

Voro Garcia

Compositor
Director del Festival Ensems

Miguel Angel Navarro

Director d’orquestra

COL·LABORADORS | COLABORADORES | PARTNERS